sâmbătă, 18 februarie 2012

Alegi sau te lasi ales?

Te-ai gandit vreodata la oamenii din viata? La influenta pe care au avut-o in cursul vietii tale, la potecile pe care le-ai umblat sau pe care, dimpotriva, le-ai evitat sau ratat (dupa caz), ca urmare a unor actiuni ale altor persoane?

Se spune ca nimic nu este intamplator, ca fiecare lucru se asaza acolo unde trebuie, ca totul se impleteste dupa o ordine mai presus de noi, un algoritm universal armonios care ne plaseaza la locul potrivit, in momentul potrivit...

Cu toate astea, deciziile le luam noi, oamenii. Nu suntem masinarii automate, programate sa duca la sfarsit viata pe Pamant intr-un fel anume. Ci suntem entitati perfecte, in cautarea unor raspunsuri, invatand lectii din fiecare situatie frumoasa sau groaznica pe care o intalnim. Perfectiunea se refera la substanta divina ascunsa, uneori foarte adanc, inauntrul fiecaruia dintre noi, la faptul ca suntem forme de energie parte din acelasi ansamblu.

Faza cu deciziile, din punctul meu de vedere, dobandit dupa ani in care am citit si am ascultat ce au descoperit altii mai tari ca mine, este ca le luam relativ la cum evoluam, in functie de cum ne schimbam, in concordanta cu ceea ce alegem sa fructificam din sinele nostru. Spre exemplu, daca am ajuns in viata intr-o situatie dificila din cauza altor persoane, depinde numai de noi sa alegem ce facem cu ce au facut altii din noi. Alegerea este a fiecaruia dintre noi, nu putem da vina pe altii pentru ca nu au facut decat "sa ridice mingea la fileu", sa ne aduca in fata provocari din care avem lectii pretioase de invatat.

"Cand acceptam alegerea facuta pentru noi de altcineva, acceptarea aceasta este alegerea noastra. De fapt, adevarul este ca noi am fost intotdeauna si ramanem in fiecare moment cei care aleg. Constientizarea acestui adevar ne face sa apreciem puterea alegerii, putere care ne este intotdeauna accesibila.", fragment din cartea "Poti avea totul", scrisa de Arnold M. Patent si aparuta la Editura Deceneu.

 

Tu ce ai de gand sa faci incepand din acest moment?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu