miercuri, 21 martie 2012

Eu ma bucur de lucruri simple

E deja jumatatea saptamanii. Miercuri seara. Nici nu stii cum au trecut ultimele trei zile si vineri seara te vei intreba cand a trecut toata saptamana, ca parca ieri era luni.

Nu mai zic de momentul ala intens de luni dimineata, cand te trezeste alarma iritanta pentru o noua saptamana de maraton - atunci te intrebi cand puii tai a trecut si weekendul asta? Ca parca n-ai apucat sa faci mai nimic, nici odihnit nu esti, nici nu te-ai distrat prea tare, nici toate treburile personalo/casnice pending nu sunt bifate "pozitiv" ...

Cu toate ca e adevarat, avem niste vieti haotice, date pe repede inainte (vorbesc despre cei care vor sa si realizeze niste lucruri, sa creasca un copil sau macar un animal zapacit :), sa construiasca o casa, sa traiasca decent spre foarte bine etc., nu de cei relaxati complet, nu dau nume), ei bine, la fel de adevarat este ca asa uitam sa mai traim...

Uitam sa ne bucuram de lucrurile acelea marunte, de care ne ciocnim in fiecare zi, lucruri fara de care viata noastra ar fi cenusie.

Eu am uitat adesea, dar, mai nou, ma straduiesc sa le vad mereu. Si chiar conteaza, e o mare diferenta. Pana nu incerci, nu ai cum sa intelegi exact ce spun.

Iata cateva exemple care pentru mine cataresc enorm, poti si tu sa iti faci propria lista de bucurii. Dar trebuie sa simti cu adevarat bucuria si recunostinta, abia atunci o sa vezi si tu diferenta.

Partea cea mai tare e ca odata ce ai inceput devine din ce in ce mai usor. Si se aduna :)

 Lista mea de lucruri simple si frumoase care ma fac fericita zi de zi

1. Iubesc, simt, sunt vie (da, sa iubesti e simplu, desi atat de valoros)
2. Sunt sanatoasa
3. Sunt intreaga (anul trecut mi-am rupt mana, deci se poate mult mai rau decat intreaga si chiar nu e ok :)
4. Pot zambi, iar un zambet ii face si pe altii sa zambeasca, ceea ce este atat de placut


5. Soarele, dimineata
6. Cafeaua de dimineata
7. Berea de seara :D
8. O imbratisare
9. Motanul meu cand vin acasa
10. Motanul meu cand toarce
11. Motanul meu cand tzopaie ca nebunul (bine, asta ma si dispera uneori, dar e motiv de bucurie ca e sanatos nu? :P )
 12. Gata cu motanul, cred ca ati inteles ideea :)) 
13. Pot rade pana imi dau lacrimile
14. Exista muzica
15. Sunt libera sa citesc ce vreau, sa ascult ce vreau, sa googalesc ce vreau, sa ma transform cum vreau, eu aleg, nu e minunat? Asta deja nu mai e un lucru simplu :)
....
Sunt multe, poate completezi tu cu lucrurile tale simple, poti posta un comentariu :)

Hai sa fiti iubiti!
Va pup

3 comentarii:

  1. Auzi draguta...numai despre motan ai scris; dar despre prieteni nimic...sau, ei sunt la capitolul ne bucuram de fiinte complicate, (scuzati pleonasmul).
    Kinder, nu te supara! sunt numai putin geloasa. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :) prietenii mei nu sunt lucruri simple :P sunt cei mai tari oameni. Bine, o sa fie in curand si un post despre prietenie, despre cat de mult conteaza sa gasesti in viata oameni cu care sa impartasesti valori, clipe, amintiri. O sa il dedic tuturor prietenilor mei! Pupicuri

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place ideea, chiar e interesanta, o sa incerc si eu.
    Multumesc, iti doresc o noapte minunata! PUPICI...

    RăspundețiȘtergere