luni, 9 aprilie 2012

Ne miscam si noi mai cu talent?

Am avut noroc sa primesc de la mama - natura - un corp intreg, oarecum bine proportionat, genul atletic. Adica nu ca ma laud, dar mi s-a mai zis ca sunt buna si, asta e, gusturile nu se discuta :) E loc de apreciere pe lumea asta pentru toate tipurile de forme, plus ca totul e relativ. Si schimbator :)) (cine simte nevoia poate sa comenteze, e mai jos un formular).

Nicole rules! Super atitudine
Nu e vreo virtute sa arati ok de la natura, fara sa faci tu nimic pentru asta, vreau doar sa argumentez niste chestiuni si o sa vedeti de ce am inceput asa - sper sa nu va fi oprit din citit la partea cu "sunt buna".

Da, unii merg mai mult pe jos in viata. Altii au joburi care-i tin in priza ore intregi, fie ca alearga intr-o institutie de la un birou la altul, fie ca sunt vanzatori ambulanti. Pana acum am facut cate putin din fiecare (mai putin partea cu ambulanta, pentru ca nu ma consider prea buna cand vine vorba de abordat mosi ciudati sa le vand gadgeturi inovative). Am facut inclusiv deja niste ani din povestea in care jobul impune o prezenta de 8 ore pe un scaun, in fata unui calculator, e comod, dar serios... cine stie cum e poate sa spuna.

Suna familiar?

In ceea ce priveste miscarea ca si sport, pot sa zic si-a facut loc sporadic in viata mea. Si nu mai sunt o adolescenta de deja destul de multi ani, deci shame on me. Cu alte cuvinte, nu m-am tinut niciodata mai mult de 3 sedinte la rand de un program de aerobic, nu am fost in parc sa alerg mai mult de 4 zile etc. Sunt sigura ca va suna familiar :D

Ce am descoperit eu insa
de fiecare data cand am inceput cateva ceva de genul asta a fost numai de bine din multe puncte de vedere, nu doar strict fizic. Si pacat ca nu am profitat mai mult de "descoperirile" astea. Pana acum.

Azi mi-am propus sa adresez un indemn catre toti cei care vor sa aiba o viata mai frumoasa: faceti miscare, oameni dragi!

Indemnul meu vine si cu cateva argumente simple, scurte si sprintene, sunt cele care mi-au sclipit in minte azi in timpul orei de aerobic (da, de aproape o luna am reusit sa merg constant intr-un loc unde se face miscare, sper sa am intelepciunea sa nu mai renunt).


Argumente. Cand faci sport,

1. Pofta de mancare (poate) creste, insa esti mai motivat sa mananci mai sanatos si e mult mai usor sa reusesti
2. Pofta de fumat scade - te poti chiar lasa
3. Pofta de sex creste - te poti chiar apuca :P
4. Disciplina de la ora de sport sau miscare (oricare ar fi ea) tinde sa se propage in viata ta si devii o persoana mai eficienta si mai organizata
5. Felul in care perseverezi chiar si cand e greu ce ai de facut te inspira sa faci la fel si in alte segmente ale vietii tale
6. Starea ta generala se schimba - te simti mai energic, mai plin de viata, mai optimist, vesel, prietenos si altele
7. Sanatatea ta are de castigat, creierul se oxigeneaza mai bine, de unde rezulta beneficii pentru cum iti lucreaza neuronii - de unde rezulta sanse mai mari sa fii tu cel care vine cu ideile bune :) sa fii tu cel care ia prima, sa fii tu cel promovat, cred ca ati prins ideea :)
8. Te iubesti si te accepti asa cum esti - acum ca ai grija de corpul tau esti impacat ca iti faci partea ta, iar corpul e recunoscator... si tu simti (punctul asta, 8, este pentru ca stim cu totii ca oricat de frumosi sau mai putin frumosi am fi, uitam adesea sa ne iubim cu adevarat)
9. Te distrezi. E clar ca te distrezi cand joci baschet cu prietenii, volei cu verisorii si popice cu unchiu, dar ai fost vreodata la o ora de zumba? :) Miscarea chiar poate fi fun oricand.
10. Esti mai flexibil in pat :)) nah ca am spus-o. Ce o sa faci acum?


2 comentarii:

  1. Buna,
    Vino si ia gifuri animate de Pasti foarte frumoase si fundaluri pentru blog...sunt gratis.
    Coltisor de Rai
    Animation Gifs Free
    O saptamana frumoasa iti doresc!
    Vilhelm

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare! Bravo pt perseverenta :)
    Si eu incerc, dar nu prea reusesc, vorba cantecului :((
    Si sa stii ca ai dreptate cu mancatul sanatos - eu dupa o ora in sala de aerobic simt nevoia sa mananc proteine, chiar si o salatica, nu cartofiori prajiti sau ciocolata! Culmea! Si este foarte bine sa mananci proteine dupa miscare, pentru ca glucidele s-ar depune imediat la loc sub forma de grasime (corpul simte ca ai dat jos si vrea sa-si refaca stocul, deshteptul!)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere