miercuri, 8 mai 2013

Concert magnific Tarja Turunen, Mike Terrana si Orchestra simfonica Bucuresti. Beauty and the Beat

Sunt asa de fericita!!! Regina metalului simfonic, Tarja Turunen, a venit la Bucuresti alaturi de super bateristul Mike Terrana.

Concertul a fost aseara, pe 7 mai, la Sala Palatului, unde Orchestra simfonica Bucurestiului i-a insotit in extraordinara calatorie muzicala. Am zis orchestra simfonica, presupun ca de aici incolo nu raman prea multi sa citeasca :) Asta e, cine e cu noi striga Tarja! Cine nu.... e dreptul lor, totul e OK :)

Am zis deja concert magnific? Aaa, da. In titlu. Vreau sa repet: Magnific

Pentru mine a fost o experienta magnifica, nu pot descrie in cuvinte ce sentimente a putut sa imi transmita aceasta scena plina, dar plina (era si corul) de oameni talentati si iubitori de muzica, fie ea clasica, simfonica, fie rock, un amestec inedit si unic de orchestra, tobe si voce de soprana moderna. Sunetul a fost perfect, impunator, atmosfera calda si eleganta, iar prestatita tuturor, desi, in combinatia asta, multi nu se asteptau sa iasa asa, a fost extraordinara!

In plus cei peste 3.000 de oameni care mi-au fost alaturi (aproape toti) rezonau cu tot ce s-a intamplat acolo. Si spun aproape toti pentru ca intr-adevar au fost unii care se asteptau doar la rock simfonic, nu si la muzica de camera. Dar e problema lor (pana si eu ma numar printre ei, pentru  ca am auzit Tarja si am vrut sa merg fara ezitare, fara sa stiu ca va fi cu orchestra, ca va fi si muzica de opera), deci problema lor ca nu s-au interesat - spectacolul e unic, dar nu e nou - e usor sa afli ca e un mix - si arii celebre, si super tobe combinate cu orchestra, si mai ales Tarja - care e, in perceptia tuturor, reprezentata a rockului simfonic.

Rockeri zapaciti :) Sa nu ziceti ca e pleonasm 

Pana la urma sunt sigura ca toti au apreciat show-ul. Pana si cei cativa tineri rockeri care s-au adunat sa isi fluture pletele in fata tobelor lui Mike la bis :))) - cred ca doua minute, pentru ca apoi au fost evacuati. Cred ca ei au fost rockerii convinsi ca vin la concert rock suta la suta rock si dupa ce au vazut "marsavia" de combinatie cu muzica clasica au zis ca macar sa apuce si ei sa dea din cap pe o piesa, sa nu plece asa, nerezolvati. Dar au fost simpatici tare :)


Iata cele trei "genuri" de intamplari de pe scena spectacolului "Beauty and the Beat"

Ce va propun aici e absolut orientativ - nu se compara cu ce a fost in teren. E doar asa, sa va faceti o idee. Ce a fost acolo nu poate fi redat suta la suta prin cuvinte, video, prin internet. E doar punctul meu de vedere.

Asadar

Tarja rock simfonic (cu Mike si Orchestra)

Led Zeppelin





I walk alone - Tarja, Mike, Orchestra

SwanHeart - Tarja, Mike, Orchestra


Combinatie wow (orchestra si Mike la super tobe)


Mike si Orchestra - nu va panicati, dupa primul minut e foarte tare!


Tarja pur clasica (cu orchestra)


I feel pretty - cover Bernstein - Tarja si Orchestra






PS: Una dintre cele mai frumoase seri din viata mea!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu