luni, 10 octombrie 2011

Alo? Sunt eu. Ti-ai gasit de munca? (3) sau Orice sut in fund e un pas inainte!

Asa cum am promis, vin si cu partea a treia si cea din urma (era si cazul :P).

Epopeea cautarii mele de job s-a manifestat cam in aceiasi termeni si in ceea ce-i priveste pe ceilalti oameni dragi din viata mea. Amantii, surorile, prietenii, colegii de la Fin.ro si chiar si cunostintele au avut aceleasi impulsuri "materne", cu mici variatiuni. Pe scurt, incurajare, sprijin moral, indrumari utile. Multumiri tuturor celor care se recunosc in descriere :)

Am adunat cateva din sfaturile serioase primite in aceste zile de la ei si le voi aminti aici pentru cei ce ar putea avea nevoie (cu mentiunea ca nu doresc nimanui sa aiba nevoie, desi se pare ca intotdeauna o astfel de situatie este un pas inainte - si veti vedea de ce spun asta, am si argumente:)

1. Orice sut in (ma scuzati) ... fund este un pas inainte! - asta e cea mai folosita expresie cand cineva doreste sa isi exprime sustinerea pentru o persoana aflata in cautare de job. Va spun eu cu mana pe inima. In 90% din conversatiile din ultimele zile am primit aceasta minunata incurajare.

Cred ca daca mai adaugam si un "gen" obtinem cea mai actuala expresie - presupun ca nah..., cu toata criza si cu piata muncii franjuri, multi au folosit aceste vorbe de duh. Ar suna cam asa: "Lasa fata, ca gen orice sut in fund e un pas inainte... Oricum e marfa ca ai mult timp liber gen si poti gen sa faci shopping in mall". (o singura problema - remorca de bani lipseste din povestea asta, in mod logic gen:))

2. Ordinea de atac
a) suna-ti toti prietenii!
b) suna-ti relatiile (pentru cine are)!
b) fa-ti cont pe toate site-urile decente de recrutare si aplica! - de preferat inainte sa aplice ceilalti 2.000 de candidati, cum se intampla de obicei
c) aplica si direct la companii care se ocupa cu resursele umane!
d) aplica direct pe site-urile marilor companii (sau micilor companii) care te intereseaza!
e) si as zice mai in ultima instanta "gen" - poti sa o iei la pas, din usa in usa...
f) in ultima ultima instanta sau mai bine ziceam din prima - vezi peste hotare... desi nu mai sunt garantii nicaieri. Eu cred insa cu tarie ca pentru cine vrea cu adevarat sa munceasca, sa fie cinstit este loc oriunde.

Chiar daca nu iese din prima, pana la urma se rezolva.

Eu? Inca lucrez la asta :) and I really enjoy it. Fiecare lucru se intampla in viata la timpul lui, nimic nu e intamplator si nu cred in coincidente.

Ne revedem curand, cu o noua tema, iar pe asta o sa o reluam cand vor fi noutati.

Si nu uitati, ca nu se stie cand s-ar putea aplica in orice domeniu din viata voastra:

Orice sut in fund e un pas inainte!

Yours,
Ara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu