marți, 18 octombrie 2011

De ce este al doilea accident al lui Huidu drama nationala?

Huidu, Huidu, Huidu....

De ce nu se vorbeste cate trei zile la rand, pe toate posturile TV, pe site-urile de stiri etc., si despre celelalte mii de oameni care trec prin dramele unor accidente rutiere, nu doar asa, cand e rost de rating? Poate asa s-ar gasi si solutii pentru toate cauzele care au adus Romania pe primul loc in Europa la accidente rutiere.

Zilele astea se discuta in detaliu despre toate bubele din legislatia rutiera, care nu impune controale medicale celor care au fost expusi riscului de a nu mai fi apti sa conduca.

Despre miile de permise de conducere care se iau, inca, pe spaga, cu mare usurinta.

Se vorbeste despre infrastructura gaunoasa la picioarele careia stau cateva miliarde de euro din fonduri europene, pe care nu suntem in stare sa le folosim pentru construirea autostrazilor si drumurilor decente.

Am auzit analize despre alinierea planetelor, despre ghinion, despre karma. Si clar lista nu e inchisa, dupa cum sigur stiti daca ati fost prin tara zilele astea.

Cum de avea Huidu voie, legal, sa conduca, dupa accidentul de la schi?
Cum de l-a lasat sotia sa conduca, in conditiile in care erau si copiii in masina?

De ce s-a produs dom'ne accidentul? Cine ce viteza avea? (Si aici apar martorii-cheie - la emisiuni TV, nu cu declaratii la fata locului, preluate de politie: au vazut ei cine avea viteza)

Din pacate, a fi persoana publica in Romania este echivalent cu a-ti pune viata pe tava. Iar in astfel de cazuri nefericite, cu cat mediatizarea este mai intensa, cu atat suferinta este mai mare. Asta daca se poate sa fie mai mare. Nu pot sa imi inchipui cum este si nici nu vreau sa aflu.

As pune pariu ca familiile implicate, daca ar avea de ales, ar alege sa beneficieze de dreptul de a fi lasate, in liniste, sa faca fata situatiei.

Este o drama de rang national numai prin prisma ansamblului tuturor celor care, si sunt multi asa cum am spus la inceput, au trecut prin ceva asemanator.

Si cel mai important ar fi sa ne concentram pe ceea ce putem face de acum inainte pentru ca astfel de cazuri sa nu mai existe.

Numai ca va trece si aceasta efervescenta mediatica de vorbe si-atat. Pana la urmatorul caz "rasunator".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu