duminică, 18 august 2013

"Viata fara muzica e TRIST" sau "scurt despre Rammstein la Bucuresti"

Auzul... unul din simturile pe care ne-am obisnuit sa le "take for granted" si atat. Uitam sa ne mai bucuram ca vedem, ca simtim adierea vantului, ca auzim... 

Daca vorbim strict de simtul auzului, doar cei care l-au pierdut intre timp pot spune cat de important este de fapt. 

Doar dupa ce nu mai putem auzi ganguritul sau vocea calda si inocenta a copilului iubit, a mamei care ne alina cu o vorba cand ne doare, doar dupa ce valurile marii nu se mai sparg cu sunet pentru noi, doar dupa ce trece una din zilele acelea in care simtim ca trebuie sa dam boxele la maximum si sa ascultam o melodie anume, iar si iar...dar nu ajunge la noi nimic... 

Sau mai mult, sa zicem ca avem in fata un concert live cu trupa sau artistul preferat si nu putem auzi acordurile atat de ravnite, vocea atat de pretuita a idolului.

Poate doar atunci o sa realizam cu adevarat cat de des uitam sa ne bucuram de lucruri "simple", cum ar fi simturile noastre. Azi auzul.

Viata nu e perfecta, dar in orice clipa putem gasi un motiv sa ne bucuram si sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem, oricat de putin ni s-ar parea. Trebuie doar sa alegem sa facem asta, doar sa vrem. Poate nu ne iese din prima, dar cu siguranta vom avea de castigat pana la urma. 

Ce voiam sa zic si despre Rammstein la Bucuresti. Ei bine, recunosc ca trupa nu e pe lista mea "must listen", inainte de concert mai auzisem cel mult doua piese de-ale lor si sa zicem ca ..hm...nu. Oricum nu ma consider un etalon in materie de cultura muzicala, nici pe departe :)) 

Rammstein la Bucuresti, iulie 2013
Insa daca tot mi s-a dat ocazia de a merge la concertul asta, am ales sa ma bucur de experienta si atat. Auzindu-i live pot spune ca au sunat excelent. A fost cu totul altceva, am apreciat calitatea imbinarii acordurilor si vocilor, practica lor de a da live-uri de mare anvergura, exersata indelung, s-a vazut de departe. Probabil conteaza mult si partea financiara investita in aparatura de rigoare. Nivel international inalt. 

Ca o concluzie, daca vreti, viata e mai frumoasa si mai usoara daca te educi sa gasesti ceva frumos in orice situatie, daca te obisnuiesti sa vezi motiv de bucurie in lucruri atat de comune precum, de exemplu, faptul ca azi poti auzi...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu